Takläggning

Nöj dig inte med mindre än en expert på takläggning

Att lägga tak kräver att man är noggrann och har stor hantverksskicklighet, kunskap om egenskaperna hos olika material och om hur man bör utforma delar som vindskivor och överhäng så att de hjälper till att skydda huset på bästa sätt. Det är just såna kunskaper som en bra och erfaren takläggare har.

Taket är den del av ett hus som utsätts för störst påverkan av väder och vind. Att det är konstruerat av material som håller i många år framöver är givetvis jätteviktigt, men minst lika viktigt är att jobbet är fackmannamässigt utfört. Bra material som är felaktigt uppsatt duger inte, så det är viktigt att hitta en bra takläggare.

Hur hittar man en sådan takläggare kan man då fråga sig? Det enkla svaret är att du hör av dig till os. Vi har specialistkompetens inom alla typer av takläggning och ser till att du får hjälp av en expert på just ditt takarbete.

Att renovera taket höjer värdet på din bostad

Går du och funderar kring en eventuell takrenovering? Finns behovet och finanserna till att skaffa ett nytt och fräscht tak så finns det egentligen ingenting att fundera på – ett nytt tak inte bara hjälper till att skydda ditt hus under en längre period, det höjer även intrycket av bostaden och ökar därmed värdet inför en eventuell försäljning. När det kommer till att höja marknadsvärdet för ett hus är det få saker som är såpass effektiva som en snygg och väl utförd takrenovering.

takläggare uppsala

Ditt tak bör, om inte bytas ut, så i alla fall ses över med jämna mellanrum. Detta är någonting du kan göra själv genom att kontrollera att takpannor, bleck och takpapper inte har gått sönder och börjat läcka. Gör dessa kontroller årligen för att försäkra dig om att ditt tak står pall för såväl väder som vind. Är det bara enskilda takpannor eller bleck som gått över kan du enkelt byta ut dem själv, eller om du väljer att anlita en takläggare även för det jobbet för att försäkra dig om att det blir riktigt utfört.  

Har du ett äldre tak, med äldre menar vi här i runda slängar äldre än 50 år, kan det dock vara bra att byta ut det mot ett helt nytt och fräscht. Inte bara för att öka värdet på bostaden utan även för att skydda huset mot framtida väta och vind. Det är efter omständigheterna en relativt liten investering som hjälper dig att skydda din bostad och se till att den står pall i minst 50 år till innan det blir dags att byta tak igen.

Begär offert

När du begär offert på takläggning är det viktigt att du är tydlig med vilken typ av tak du vill att huset ska få, vilken yta det rör sig om, när du vill att det ska vara klart samt om det föreligger andra speciella omständigheter som kan vara bra att veta om för oss för att vi ska kunna ge ett rättvisande prisförslag.

Har du inte bestämt dig helt hur du vill att det ska se ut kan du även be om förslag och idéer från oss för att på så sätt kunna ta del av vår expertis och erfarenhet. Kanske är dina högtflygande planer på ett vackert och konstnärligt tak inte det som är det helt rätta för den typ av hus du bor i. Viktigast med ett tak är trots allt att det ska vara funktionellt och skydda huset på ett bra sätt. Det estetiska är viktigt men bör i alla fall få stå till sidan av funktionen om det krävs kompromisser för att hitta en bra lösning.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert på ditt uppdrag